Μετά την αποφοίτησή του από το ΓΠΑ, το 1986, σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1988 ταξίδεψε στη Γερμανία με υποτροφία από την Deutsche Akademische Austausch Dienst (DAAD) ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοχημείας Max-Planck στο Μόναχο. Το 1993 απέκτησε το διδακτορικό του στη Γενετική Φυτών από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Την ίδια χρονιά εξελέγη Λέκτορας στο ΓΠΑ. Το 2010 εξελέγη Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα, αφού είχε περάσει από όλα τα απαιτούμενα βήματα. Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του ΓΠΑ.
έχει ερευνητική και διδακτική εμπειρία για περισσότερα από 25 χρόνια στον τομέα της βιοτεχνολογίας και ειδικότερα στον τομέα της Κυτταρικής Βιολογίας και βιοαισθητήρων. Έχει 86 πρωτότυπες ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Έχει λάβει το Βραβείο «Γεωργία Χριστοδουλοπούλου» της Ελληνικής Ιολογικής Εταιρείας , το Βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού Στρες
και βραβείο για τις υπηρεσίες του στην Επιστήμη της Άμυνα.
Εφηύρε την bioelectric Recognition Assay (BERA) και την τεχνολογία Molecular Identification through Membrane Engine (MIME).Κατέχει πέντε εθνικά και δύο διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε 23 διεθνή και εθνικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται. Ίδρυσε την spin- off EMBIO Diagnostics, η οποία διακρίθηκε το 2009 με Βραβείο CyEC και έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία οργάνωση στον κόσμο για τη διάδοση και την πρακτική εφαρμογή των ταχέων μεθόδων ανάλυσης, ιδίως στους τομείς της ασφάλειας των τροφίμων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικού Cluster Βιοτεχνολογίας (HBio).