Ανθρώπινο Δυναμικό
Ravi Jain
Εξωτερικός Σύμβουλος

rjain@pacific.edu
 

Είναι ομότιμος Κοσμήτορας και καθηγητής της Σχολής Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού στο Στόκτον της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Έλαβε Πτυχίο και M.Sc. Πολιτικού Μηχανικού από το CaliforniaStateUniversity, και διδακτορικό Πολιτικού Μηχανικού από το TexasTech. Σπούδασε δημόσια διοίκηση και δημόσια πολιτική στο Χάρβαρντ, κερδίζοντας ένα MPA και έκανε επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIΤ).

Υπήρξε Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας και εκτελεστικός διευθυντής των Διεπιστημονικών Ερευνητικών Κέντρων, και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος διαχείρισης περιβαλλοντικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, CollegeofEngineering των ΗΠΑ. Υπήρξε διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια διεθνώς.
Έχει πραγματοποιήσει έρευνα και διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο του Illinois (Urbana - Champaign) και στο MIT. Διετέλεσεεξωτερικός συνεργάτηςστοΠανεπιστήμιοτουΧάρβαρντ και τοChurchillCollegeτουΠανεπιστημίου του Cambridge.

Ήταν διευθυντής προσωπικού άνω των 200 μηχανικών και επιστημόνων για διεξαγωγή διεπιστημονικής έρευνας για τον αμερικανικό στρατό, και ήταν ο Ιδρυτής και Διευθυντής Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Στρατού των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί για το τομέα υδατικών πόρων και βιομηχανίας της πολιτείας της Californiaκαι υπήρξε σύμβουλος σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα. Έχει εργασθεί ως εμπειρογνώμονας για θέματα περιβαλλοντικής μηχανικής και πολιτική.

Έχει εκτενή διεθνή εμπειρία που περιλαμβάνει: διδασκαλία μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Κεντρική Αμερική. Είναι co-Editor-in-Chiefσε ένα διεθνές περιοδικό και AssociateEditorσε τρία διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα με διεθνή παρουσία που χρηματοδοτούνται από το NSF, το ΝΑΤΟ, την EPA, το Υπουργείο Άμυνας, και το Υπουργείο Παιδείας.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές ομάδες εργασίας και γνωμοδοτικά συμβούλια για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, της NSF, του Ναυτικού, του Στρατού, της EPA και της NAS. Εξελέγη μέλος της αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), της ASCE, και της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών Περιβάλλοντος. Το 1989 ήταν ο αποδέκτης του Χρυσού Μεταλλίου για καινοτόμο έρευνα και επιλέχθηκε Μηχανικός της Χρονιάς από την αμερικανική εταιρία επαγγελματικών μηχανικών. Ήταν ο πρώτος επαγγελματίας μεταξύ 181.000 μηχανικών.

Έχει δημοσιευσεί δεκαεπτά βιβλία και πάνω από 180 άρθρα σε περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και τεχνικές εκθέσεις. Είναι Co-editor-in-Chief στοπεριοδικό Clean Technologies and Environmental Policy.